Rigtig mange, både virksomheder, private, men også økonomi- og gældsrådgivere har ofte en opfattelse om inkasso – en opfattelse der ikke altid stemmer overens med det faktiske forløb og forhold. For hvad er inkasso egentlig? Hvem må lave inkasso? Hvad sker der i inkassoforløbet og er der egentlig forskel på måden et inkassofirma eller en inkassoadvokat kører forløbet på?

Vi har i dag haft besøg af Forbrugerrådet TÆNK, der ønskede at give deres gældsrådgivere et indblik af hvordan et inkassofirma som os arbejder og håndterer vores mange dårlige betalere på – debitorer som deres gældsrådgivere fra tid til anden også støder på. Forbrugerrådet TÆNK kunne ligeledes tænke sig at få et bedre og mere nuanceret billede af de mange spørgsmål der er omkring emnet inkasso – spørgsmål som også garvede gældsrådgivere ofte har, da man ofte kun ser branchen fra borgerens side af bordet.

“Vores dør er altid åbne for både kunder og samarbejdspartnere og ønsker at nedbryde enhver tvivl og fordom der måtte være om inkasso og det at indkræve ubetalte regninger. Emnet er uoverskueligt for de fleste danskere der aldrig har stiftet bekendskab med et inkassoselskab før, og derfor er det også vores fornemmeste opgave at give et godt billede af hvad der egentlig foregår ved inkasso. Af online tiltag har vi blandt andet vores ordbog, men også vores inkassoskole hvor vi løbende guider virksomheder, og andre interesserede, om emnet.” siger Morten Holst Henriksen, Partner og arrangør af arrangementet

Forbrugerrådet TÆNK havde 12 gældsrådgivere med til arrangementer, der med stor spørgelyst spurgte ind til mange gode emner, og hvordan de kunne guide, rådgive og hjælpe deres borgere, der ofte har en eller flere inkassosager hængende.
Forbrugerrådets gældsrådgivere består af gode, dygtige og erfarne folk, ofte med en erhvervsmæssig baggrund inden for pædagogik, bank eller jura. Blandt dagens gæster var blandt andet en tidligere folkeskolelærer, en jurastuderende, pensionerede bankrådgivere samt en tidligere dommer. Tjenesten er tilgængelig for alle i hele Danmark; Aalborg, Esbjerg, Kolding, Odense, Ringsted, Nykøbing F og København. Rådgivningen er fortrolig, uvildig og gratis.
Vi støtter naturligvis gladeligt op om tiltaget, da vi ofte ser, at rigtig mange danskere mangler et godt og solidt overblik over deres økonomi – et overblik de dygtige gældsrådgivere kan give.

Arrangementet fandt sted hos Debito, Skelagervej 15, 9000 Aalborg og varede fra kl. 16:00 til 18:00


Foto: Mikkel Holm, Debito marketing

Foto: Mikkel Holm, Debito marketing