Velkommen til inkassoskolen

Målet med Debito har lige siden begyndelsen været at gøre inkasso nemt, overskueligt og gennemsigtigt for alle virksomheder.

Introduktion til inkasso

Indrømmet! Inkassobranchen er i dag ikke særlig gennemsigtigt, og det kan fra tid til anden være en jungle at finde ud af renter, gebyrer, rykkerskrivelser, afdragsordninger, fogedretten - og ikke mindst priser og vilkår som de enkelte inkassobureauer og advokater har.

Hos Debito ønsker vi at ændre industrien ved at tilbyde Danmarks mest effektive og gennemskuelige inkasso - hvor du online kan uploade din(e) ubetalte fakturaer og være i gang på 2 minutter.

Mange af vores kunder har heldigvis aldrig haft en dårlig betaler før de henvender sig til os. Det betyder man netop aldrig har beskæftiget sig med de mange termer, vilkår og betingelser som industrien har - heldigvis for det.

Udover at tilbyde en online inkassoplatform ønsker vi også at være samlingsted for den nødvendige viden om inkasso og inddrivelse af ubetalte fakturaer. Uanset om du ønsker at gøre det selv eller ønsker at vi skal varetage processen for dig, så mener vi at en gennemskuelig proces og et overblik over dine muligheder er afgørende.

Vi har skabt inkassoskolen, der er gratis for alle og hjælper dig igennem dine muligheder for effektivt at få dine penge hjem - uanset om du er kunde eller ej.


Velkommen til inkassoskolen.

Lektion 1:
Ryk en kunde for betaling

En faktura har overskredet sin betalingsfrist og debitor har dermed ikke betalt sin faktura til tiden.

Alle kan naturligvis glemme at betale en faktura, men du som virksomhed bør reagere hurtigt når du konstaterer en faktura har overskredet sin betalingsfrist.

Denne lektion vil fortælle dig de handlinger og muligheder du kan gøre for at rykke en kunde for jeres betaling.

Læs mere her

Lektion 2:
Når kunden ikke reagerer

Du har udsendt rykkerskrivelser (med eller uden rykkergebyr) til din kunde - men kunden reagerer ikke på dine henvendelser eller kunden betaler forsat ikke, trods løfter herom når i henvender jer.

Inkassoskolens anden lektion fortæller dig hvad dine muligheder er herfra.

Læs mere her

Lektion 3:
Bliv klar til inkasso

Inkasso er nemt at komme i gang med.
Mange tror, at der er mange juridiske formalier tilknyttet det at oprette og starte en inkassosag.

Heldigvis er det ikke sådan.

Denne lektion fortæller dig hvad du som virksomhed skal gøre inden en inkassosag overdrages til os, et inkassobureau eller en inkassoadvokat.

Læs mere her

Lektion 4:
Send et inkassovarsel

Før en inkassoproces kan påbegyndes skal skyldner varsles, et såkaldt inkassovarsel.

Du som kreditor er ikke selv forpligtet til at udsende et før du overgiver sagen til et inkassobureau eller advokat - da de ofte vil udsende et inkassovarsel for dig.

Ønsker du at vide mere om et inkassovarsel, et eksempel på et og hvordan det udsendes - så læs inkassoskolens 4 lektion.

Læs mere her

Lektion 5:
Vælg din inkassopartner

At vælge en inkassopartner kan være en jungle.

Denne lektion forsøger at guide dig frem til de ting og faktorer du som kreditor skal have med i dine overvejelser, når du skal vælge inkassobureau eller advokat til at varetage dine inkassosager.


Læs mere her

Lektion 6:
Undgå dårlige betalere

Lad os være ærlige: inkasso er en proces de fleste helst vil være foruden - men kan du selv gøre noget aktivt for at komme de dårlige betalere til livs og måske helt undgå dem?

Med denne lektion i Debitos inkassoskole har vi samlet en række gode råd du som virksomhed kan implementere i din virksomhed for måske helt at undgå de dårlige betalere - og helt undgå at skulle sende sager til inkasso.

Læs mere her

Lektion 7:
Sådan etableres en afdragsordning

En effektiv metode til at få dine debitorer til at betale dit krav er at tilbyde en afdragsordning, hvor det ubetalte beløb opdeles i to eller flere afdrag.

På den måde sikres at de debitorer der gerne vil, men af økonomiske årsager, ikke kan - har mulighed for at afdrage på jeres mellemværende.

Læs mere her

Lektion 8:
Sådan skrives en korrekt faktura

Rigtig mange virksomheder ved hvordan en faktura skrives og udstedes korrekt - og det er et fantastisk grundlag når du har et krav mod en debitor.

Men der findes desværre forsat mange virksomheder der ikke overholder kravene til en korrekt faktura. Det kan være afgørende hvis man har et krav mod en skyldner, og dermed succesraten for sin inkassosag, at ens faktura er korrekt udformet. 

Læs mere her

Lektion 9:
Husk din ret til kompensationsgebyr

Mange virksomheder gør flittigt brug af rykkerskrivelser (med og uden rykkergebyr) til debitor, når en betaling udebliver.

Hvad de færreste virksomheder dog kender, og derfor benytter, er et særligt kompensationsgebyr, der har været muligt at tilføje sine erhvervskunder siden 2013. 

Gebyret er nemt at håndtere og tilføje. Vi har lavet en lektion om alt det du bør vide om kompensationsgebyret.

Læs mere her

Brug for at få indkrævet dine penge gennem effektiv inkasso?

Hos Debito hjælper vi dig med effektiv inddrivelse og inkasso.

Kom Gratis i gangFra 0 kr.
0 Shares