Gældsinddrivelse

Inddrivelse af gæld kan ske på mange måder - du kan både selv stå for gældsinddrivelse, eller du kan få et inkassofirma eller en advokat til at stå for inddrivelsen for dig. 

Hvad er gældsinddrivelse

Gældsinddrivelse er en fælles betegnelse for inddrivelse af gæld, blandt andet i form af ubetalte fakturaer, ubetalte lån, ubetalt husleje og lignende fordringer.

Grundlæggende må du som kreditor / udlåner / udlejer, foretage alt egen inddrivelse selv af et eller flere krav, som en debitor / låner / lejer, har foretaget hos dig. Denne inddrivelse vil typisk starte med en påkravsskrivelse, rykkerskrivelser, med eller uden rykkergebyr, samt et inkassovarsel og med advarsel om, at sagen herfra kan overgå til inkasso, enten i form af egeninkasso, inkasso hos et inkassofirma eller inkasso hos kreditors advokat.

Gældsinddrivelse på vegne af andre

Grundlæggende må du som virksomhed eller privat, lave en lang række aktiviteter for at få din egen ubetalt gæld hjem - herunder udsendelse af breve, påkravsskrivelser, inkassovarsel, opkald og eventuel fysisk fremmøde - alt sammen aktiviteter, hvis formål at få gælden helt eller delvist betalt, eksempelvis gennem en afdragsordning.

Du kan finde inspiration til inkasso og gældsinddrivelse på vores inkassoskole.

Husk at såfremt du ønsker at hjælpe andre med gældsinddrivelse bevæger du dig hurtigt ind i lov om inkassovirksomhed (i daglig tale kaldet inkassoloven) - og du kan dermed fungerer som et inkassofirma. For at agere som inkassovirksomhed, skal du autoriseres af politiet.

Typer af gæld

Når man snakker om gældsinddrivelse, er det også relevant at kigge på hvilken type af gæld der typisk eksisterer.

Ubetalte fakturaer er blandt den type af gæld langt de fleste virksomheder oplever, typen kaldes også for et simpelt krav, eller et fakturakrav - da gælden typisk hverken er tinglyst eller på anden vis har dom bag sig.

Et gældsbrev er ligeledes blandt de krav som der opstår rigtig mange sager på baggrund af hvert år. Gældsbreve er et juridisk dokument mellem en långiver og en låner, hvor vilkår, beløb og lignende er aftalt. Et gældsbrev, er modsat et fakturakrav, et juridisk gyldigt dokument, og fungerer dermed som et fundament i retten - såfremt det er udformet korrekt.


Brug for inkasso?
- lad os hjælpe dig

Hver dag hjælper Debito mange virksomheder med inkasso - 100% no cure, no pay.

Vores system vælger det inkassofirma eller inkassoadvokat til dig, som vi tror er bedst for dig og din sag. Løser vi ikke din sag er det gratis og uden omkostninger for dig.
Løser vi din sag, tager vi 10% af det indkrævede beløb.

Kom i gang gratis allerede nu