Hovedstol

Din hovedstol er ret essentiel at kende til når du eksempelvis stifter et lån eller har en inkassosag.

Hvad er en hovedstol?

Uanset om du taler lån, inkassosag eller anden fordring, så er en hovedstol et udtryk for det oprindelige beløb, du skylder eller har en fordring for.

Er der tale om et lån eller lignende, så er hovedstolen det oprindelige beløb der er lånt - uden renter, afdrag, stiftelsesomkostninger eller lignende.

[activecampaign form=31]

Hovedstol i forbindelse med inkasso

En hovedstol i forbindelse med inkasso er i lighed med optagelsen af et lån, det oprindelige beløb der skyldes hos en debitor - og dermed uden renter, inkassogebyr, inkassosalær og rykkere.

Hos nogle inkassobureauer og advokater vil den remisse du får i forbindelse med inkasso, altid nævne en indbetaling som en hovedstol.
Faktuelt er det en smule misvisende - da mange fejlagtigt tror at det er det hele beløb der er hovedstolen. Dermed vil mange kunder hos et inkassobureau og inkassoadvokat da også tit sige "Jamen skyldner skylder jo mere end det der står som hovedstol" - og det kan i visse tilfælde også være korrekt.

Årsagen er dog relativ simpel og årsagen skal da også findes i, at mange inkassosager ofte er opdelt i en eller flere afdrag i forbindelse med en afdragsordning. Dermed vil remmiteringen (den opgørelse du får i forbindelse med indbetalingen på en inkassosag) benævne "hovedstol". Denne hovedstol skal ikke ses som den oprindelige hovedstol - men derimod skal det forståes som "det der er betalt" - remmiteringen vil derudover fortælle kreditor de yderligere renter, gebyrer og lignende som advokten eller inkassobureauet har taget til dem selv i forbindelse med inkassosagen.

Hovedstolen er underordnet ved inkasso

Mange tror fejlagtigt at ens hovedstol på sine ubetalte faktura skal være høj for at inkasso kan betale sig. Her hos Debito har vi skabt et no cure, no pay inkasso produkt der konkret betyder at du kan komme med alle de sager du vil for 0 kroner - det er altså 100% gratis at oprette din inkassosag, men formår vi at indkræve din hovedstol, ja så tager vi 10% af alt det vi indkræver - hovedstol, renter, gebyrer, rykkere og inkassosalær.

Du kan dermed komme med sager helt ned til få kroner, du betaler ikke for oprettelse af sagen - men betaler kun når (og hvis) man indkræver din hovedstol - formår vi ikke det, ja så har inkasso for dig været gratis. Der er dermed ingen undskyldning for ikke at få indkrævet sine ubetalte hovedstole professionelt og effektivt.

86% af vores kunders hovedstole indkræves med succes

Hver dag modtager vi hundredvis af ubetalte hovedstole for vores mange kunder der bruge os i forbindelse med deres indkrævning og inkasso.
Mange tror fejlagtigt at inkasso ikke kan betale sig - men rent faktis formår vi at indkræve 86% af alle de hovedstole og ubetalte fakturaer der sendes til os.

Skal vi også hjælpe dig? Du kan komme i gang for 0 kroner.

Få styr på dine ubetalte fakturaer

Vores system vælger den bedste løsning så du kan få inddrevet dine penge.

Indsend dine sagerGratis