Inkasso advokat

Inkasso hos en advokat kan have sine fordele - men også sine ulemper. Her på siden har vi samlet alle de informationer du skal bruge når du overvejer inkasso hos og med en advokat.

Inkasso ved en advokat

Alle advokater må i princippet håndtere inkasso på vegne af en kunde - en, og du kan derfor principielt gå til hvilket som helst advokatfirma hvis du har problemer med dårlige betalere.

Det er dog langt fra alle advokater der ønsker at beskæftige sig med inkasso, og ofte bunder det i, at advokaten ønsker et fokus i sin forretning, og at det at køre en stringent og effektiv inkassoproces kræver relativ mange ressourcer og dedikerede medarbejdere.

Er man advokat og beskæftiger sig hel- eller delvist med inkasso vælger nogle advokater at kalde sig for inkassoadvokat - om end titlen ikke er beskyttet og jo i princippet kan og må bruges af alle advokater.

Alternativ til en inkassoadvokat er et inkassobureau.

[activecampaign form=31]

Inkassoadvokat eller inkassobureau?

Valget kan ofte være svært for de fleste der ønsker en ubetalt faktura løst, for skal man vælge et inkassobureau eller en inkassoadvokat? Og hvad er egentlig forskellen på de to måder at få inddrevet sine krav på?

Inkasso gennem en advokat
Inkassoadvokaten er ofte (teoretisk set) dyrer end de klassiske inkassofirmaer, men har den åbenlyse fordel at man har et større bagland at trække på, såfremt der eksempelvis gøres indsigelse over et krav. Advokaten har ligeledes også mulighed for at eskalere sagen til fogedretten - hvis det er nødvendigt.

Løsningsgraden er ofte høj hos en advokat, det samme er prisen også ofte. Advokaten er ofte god til det større og mere komplekse sager og har ofte ingen begrænsning til hvor mange (eller få) sager din virksomhed kommer med.

Inkasso gennem et inkassofirma
Inkassofirmaet er kendetegnet ved traditionelt set, at være billigere end advokaten, men ønsker ofte en volume svarende til minimum 50-100 sager om året før at man ønsker at tage en kunde en.
Har kunden ikke 50-100 sager årligt ønskes en minimum-sagsstørrelse.

Inkassofirmaet er ofte kendetegnet ved at være effektive og billigt - men er desværre en mulighed de færreste virksomheder har mulighed for at bruge grundet kravet om en høj sagsvolume.
De klassiske inkassofirmaer har modsat advokaten ikke samme mulighed for at eskalere sagen i samme omfang, eksempelvis til fogedretten, men ønsker tit og ofte sagen løst i inkassoprocessen. 

Har sagen en høj grad af kompleksitet har inkassofirmaet dermed (typisk) færre muligheder end advokaten og hans store juridiske bagland.

Dermed har både inkassofirmaer og inkasso gennem en advokat altså sine fordele og ulemper.


Hvorfor vælge mellem en inkassoadvokat eller inkassofirma når du har Debito?

Hos Debito er missionen at gøre inkasso så nemt som aldrig før. Missionen er dels at gøre inkasso gratis, dels at gøre det effektivt og nemt at komme i gang med. Uanset om du har prøvet det gør, eller om det er første gang.

Derfor har vi skabt et produkt der giver dig gratis inkasso ud fra tanken "no cure, no pay" - ingen penge til dig, er ingen penge til os. Kan vi indkræve dine penge tager vi 10% i succesgebyr. Formår vi det ikke, har det været helt gratis og uden omkostninger for dig.

Debitos system udvælger den perfekte løsning til dig - og nogle sager køres hos inkassofirma mens andre køres hos inkassoadvokat - vi hjælper dig hele vejen fra rykkerskrivelse til eventuel fogedretten.

Kom gratis i gang med inkasso gennem en advokat - allerede i dag på under 3 minutter.

Vær i gang på under 3 minutter, efterlad din ubetalte faktura og vi finder den bedste løsning til dig. 

Kom gratis i gangfra 0 kr