Konkurs

Konkurs rammer desværre ofte i stigende grad danske virksomheder. Faktisk rammes mere end 7000 virksomheder af konkurs, hver eneste år.
Heldigvis kan mange virksomheder gøre meget selv.

I denne artikel fortæller vi alt du bør vide om konkurs i forhold til dårlige betalere og inkasso

GRATIS INKASSO - løser vi ikke din sag er det gratis og uden omkostninger for dig.
Løser vi den tager vi 10% af det indkrævede beløb - helt enkelt. 

Konkurs - alt du bør vide

Hvert år går mere end 7000 danske virksomheder konkurs. Årsagerne til en konkurs kan være mange, men har sit naturlige udspring i manglende likviditet og styring af virksomheden og dens økonomi.

Grundlæggende er konkurs en virksomhedsmæssig status en virksomhed kan være i, typisk efter "Under tvangsaktion".

En virksomhed har mulighed for at melde sig selv konkurs - men i langt de fleste konkurser i Danmark sker det på baggrund af anmodning fra SKAT eller Erhvervs og Selskabsstyrelsen.

[activecampaign form=31]

Konkurs og inkasso

Er du kreditor, og har dermed penge til gode hos en debitor, der ikke har betalt en eller flere fakturaer, ja så har du grundlæggende altid mulighed for at oprette en inkassosag mod denne debitor.

For at kunne oprette en inkassosag, har du grundlæggen tre muligheder herfor - du kan gå til en inkassoadvokat, du kan gå til et inkassofirma, eller du kan klare det hele selv.

Der er dog nogle forudsætninger som de fleste der arbejder med inkasso ønsker - og det er grundlæggende det samme om du henvender dig til advokat eller inkassovirksomhed.

Kravene for at køre en inkassosag på en simpel fordring (fakturakrav) er:

- Du har en faktura, eller lignende dokumentation for dit krav
- Din faktura er forfalden
- Sagen er ikke ældre end 3 år (forfaldsdatoen er ikke ældre end 3 år)
- Debitor må ikke være konkurs eller "under tvangsopløsning"

Netop den sidste er essentiel i forhold til inkasso og konkurser - for der er grundlæggende ingen inkassofirmaer eller inkassoadvokater der ønsker at oprette en inkassosag mod en skyldner der er konkurs - eller under konkurs.

En debitors konkurs eller under tvangsopløsning dækker grundlæggende over samme juridiske forhold som var en person fysisk død. Der er dermed ingen chance for at få pengene hjem mod en virksomhed der er konkurs.

Oplever du at en skyldner er konkurs, så er der jurdidisk ofte ikke andet at gøre end at afskrive kravet i dit regnskab.

Vi anbefaler dog altid at melde jeres krav til konkursboets kurrator med henblik på at få optaget det skyldige i konkursboet. Såfremt der måtte være penge retur i dødsboet vil dette blive uddelt blandt forholdsmæssigt blandt alle kreditore.

Debito hjælper dig hele vejen - også når debitor er konkurs

Hos Debito har vi rigtig mange års erfaring i effektiv inddrivelse blandt små og mellemstore krav.

Desværre oplever vi fra tid til anden at vores debitor går konkurs. Såfremt dette sker, så hjælper vi altid vores kunder med at anmelde dette i konkursboet - da der ofte kan være blot lidt at hente i konkursboet i form af aktiver, kontanter eller lignende. 

OPLEVER DU DERMED AT EN SKYLDNER ER UNDER TVANGSAKTION SÅ KONTAKT DEBITO ALLEREDE I DAG


Brug for inkasso?
- lad os hjælpe dig

Hver dag hjælper Debito mange virksomheder med inkasso - 100% no cure, no pay.

Vores system vælger det inkassofirma eller inkassoadvokat til dig, som vi tror er bedst for dig og din sag. Løser vi ikke din sag er det gratis og uden omkostninger for dig.
Løser vi din sag, tager vi 10% af det indkrævede beløb.

Kom i gang gratis allerede nu