Morarente: Hvad er en morarente?

Morarente er den betaling, som kreditor kan opkræve af debitor, hvis et skyldigt beløb betales for sent. Der kan derfor være ekstra penge at hente hvis du har styr på morarenten i de situationer hvor en faktura har overskredet forfaldsdato.

Læs mere herunder og bliv klogere på morarenten.

Morarente

 

Hvad er en morarente?

Hvis du som kreditor har en faktura der er forfalden, er du i din ret til at opkræve en morarente fra debitor. Morarenten er altså et udtryk for det beløb som du skal have i kompensation fra debitor på grund af den manglende betaling.

Morarenten er lovbestemt og du er derfor i din fulde ret til at kræve en kompensation svarende til morarenten. Morarenten fastlægges af nationalbankens udlånsrente og et lovbestemt tillæg. Morarenten er pr. januar 2018 fastlagt til 8,05%.

For at tillægge debitor denne ekstra udgift som kompensation, er det ikke nødvendigt for dig at dokumentere dine tab i forbindelse med den manglende betaling fra debitor. Du har altid ret til at opkræve et beløb i kompensation, svarende til morarenten såfremt debitor ikke har betalt.

[activecampaign form=31]

Hvornår er det tilladt at opkræve morarente?

Du må opkræve morarente så snart at din udstedte faktura ikke er betalt til forfaldsdatoen. Hvis du på forhånd ikke har aftalt en forfaldsdato med debitor, altså at fakturaen ikke indeholder en forfaldsdato,  så vil du først kunne opkræve morarente 30 dage efter anmodning om betaling jf. rentelovens §3 stk. 2.  

Beregningen af renten følger den sædvanlige praksis i Danmark, som er baseret på at et år består af 360 rentedage, mens en måned består af 30 rentedage. Der beregnes ikke renters rente ved morarente. 

Har du en forfalden faktura?

Du kan nemt komme i gang med inddrivelsen af dine tilgodehavender hvis du har en faktura som har overskredet forfaldsdato.

Prøv Debito gratis

Nemt at inddrive gæld fra ubetalte fakturaer

I vores FAQ, ordbog og inkassoskole gør det nemt for dig hurtigt at finde svar på dine spørgsmål omkring inkasso generelt og vores service.

FAQ

Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål fra vores kunder. Du kan sandsynligvis finde svar på dit spørgsmål her.

Læs mere

 

Ordbog

Er du i tvivl om hvad specifikke udtryk og fagtermer betyder, kan du nemt finde svaret i vores ordbog.

Læs mere

 

Inkassoskolen

Inkassoskolen lærer dig alt om inkasso - få let styr på alle regler og procedure med vores guide.

Læs mere