Online inkasso

Den digitale tidsalder har ramt adskillige brancher og industrier - inkassobranchen er også blevet ramt af det online indtog. 

Inkassobranchen - en af verdens ældste industrier

Lige så længe der har været værdier, penge og handel mellem mennesker har der været behov for inkasso - og det gør inkassobranchen til en af verdens ældste industrier. Ordet kommer fra det italienske incasso og betyder i sin naturlige form det at indkasserer et ubetalt pengekrav fra en skyldner.

Historikere påpeger at man så sent som 3000 år f.Kr. har set at der professionelt er blevet arbejdet med "gældsindsamling", hvor enkeltpersoner og eller deres familie blev tvunget til slaveri for at betale deres gæld retur. De større europæiske udbydere inden for området har arbejdet med emnet, i den form vi kender i dag siden 1800-tallet.

Heldigvis er der sket meget siden, lovgivningen er blevet skærpet og det har aldrig været nemmere end i dag at få indkrævet sine ubetalte fakturaer og gæld mellem to individer - uanset om det er mellem to private eller et mellemværende til en virksomhed. For at beskæftige sig med området, skal der blandt andet forelægge en godkendelse hos Politiet.

De teknologiske fremgange op igennem 1990erne, 2000'erne og til i dag har heldigvis flyttet inkassobranchen i retning af at være blandt de brancher der har haft størst gavn af IT - til gavn for både debitor, kreditor og selve inkassobureauet, hvor det i dag eksempelvis aldrig har været nemmere at tilskrive renter og gebyrer - samt altid at have den mest opdaterede data.
Udnyttelsen af de digitale fordele har branchen altså udnyttes til fulde - herunder også online inkasso.
[activecampaign form=31]

Hvad er online inkasso?

Online inkasso er i sin enkelthed inkasso der foregår online, digitalt og fungerer derfor ofte sådan, at kreditor selv opretter eller følger sit krav via en internetbrowser.

Langt de fleste inkassobureauer og advokater der arbejder med inkasso, de såkaldt inkassoadvokater har hvad der må betegnes som en "kigge-adgang". Her kan sagen ofte følges og kreditor kan følge sagens gang, rente tilskrivningen samt de handlinger der foregår på sagen. Enkelte tilbyder også at kommunikere mellem debitor, kreditor og inkassobureauet.

Vores måde at tænke online inkasso på

Hvor rigtig mange advokater og inkassobureauer mener at have online inkasso ved at tilbyde en kigge-adgang, hvor du digitalt kan følge sagens gang via din webbrowser så har vi hos Debito en anden tilgang til det at føre inkasso online på.
For modsat inkassoadvokaten og inkassofirmaerne så er vores tilgang til online inkasso en helt anden - vi tilbyder nemlig en løsning hvor du ikke blot får en kigge-adgang, men du får et system hvor du kan oprette, følge og afslutte din sag om en eller flere ubetalte fakturaer på. Du behøves dermed ikke have kontakt med en fysisk person, du skal blot uploade den ubetalte faktura og så er du i gang.
Vores mission er at det skal være lige så nemt at oprette en inkassosag som at bestille en pizza online.

For vi tror nemlig på, at det skal være super nemt, super effektivt og ikke mindst billigt at få indkrævet gæld på - og en stor faktor i det er naturligvis at det hele kan foregå digitalt. 
Det betyder typisk også at vi ikke modtager nogle former for fysiske breve, dokumenter eller fakturaer - men typisk har du også disse online eller digitalt, så upload blot det og du er i gang - og det kan du faktis være på 2 minutter ved at trykke her

Foregår kontakten med skyldner også online?

Når der tales om at inkasso foregår online og digitalt, så er det med fokus på kontakten mellem dig som kreditor og os (eller din inkassoleverandør) der er digital - kommunikationen mellem inkassator og debitor foregår ofte sjældent digitalt - i hvert fald i inddrivelsens start. Senere kan kommunikationen sagtens helt eller delvist flyttes over på mail, eller andet digitalt medie, - det foretrækker flere debitorer ofte og det er af journaliseringsmæssige årsager også nemmere og langt mere effektivt. 

Men i udgangspunktet fremsendes altid inkassovarsel, rykkere og de øvrige indledende henvendelser på fysisk breve, som ofte sendes med PostNord

Digital inkasso er kommet for at blive

Inkasso foregår foregår i dag hos samtlige inkassobureauer og inkassofirmaer storset 100 % digitalt, alt indscannes, journaliseres, beregnes og rentetilskrives digitalt. Det gør hele processen meget nemmere, billigere og ikke mindst langt mere effektiv.
Men er der andre fordele, udover at kunden kan følge med online?

Inkassolovgivningen opdateres eksempelvis løbende, herunder også renteloven - og dermed også de satser, renter og afgifter man må og skal pålægge skyldner. Ved at køre sine sager digitalt, som de fleste inkassobureauer har omlagt deres sagsgange til efterhånden 100 % at gøre, ja så er de løbende lovmæssige ændringer også langt nemmere at ajourføre og opdatere - frem for hvis din sag kørte hos en mere klassisk advokat, hvor alting måske journaliseres i ringbind og mapper. 

Derudover er der også de meget klare og åbenlyse fordele, at integrationer til eksempelvis CVR, CPR, Tinglysningen og andre offentlige registre gør det super nemt altid at have den korrekte data på debitor - og dermed altid havde de korrekte kontaktoplysninger og ejerforhold på eksempelvis debitors hus, lejlighed eller andre ejendele. 

Har du også en eller flere ubetalte fakturaer du gerne vil have indkrævet? Lad Debito hjælpe dig - du kan være i gang helt gratis - no cure, no pay.

Kom igang på 2 minutter Fra 0 kr