Regler i forbindelse med inkasso

Der er relativ mange regler der skal overholdes ved inkasso - men for dig som kreditor er reglerne meget få.

Regler og inkasso

Hvilke regler bør du som virksomhed og kreditor kende til når du er træt af at vente på dine ubetalte fakturaer og ønsker at dine dårlige betalere skal sendes til inkasso, for på den måde at få indkrævet jeres tilgodehavende?

I Danmark er det heldigvis nemt at komme igang med inkasso - og der er i princippet ikke mange regler du som kreditor skal forholde dig til, for at kunne sende dine debitorer til inkasso.

Du skal udelukkende have en fundament for dit krav (typisk i form af en faktura). Fakturaen skal være være forfaldet (forfaldsdato er overskredet), og må ikke være ældre end 2,5 år. Juridisk forældes en faktura efter 3 år - men de fleste der arbejder med inkasso så som inkassobureauer og advokater ønsker ikke sagerne ældre end 2,5 år.

Vi anbefaler iøvrigt også altid, at der ikke er indsigelse på en sag der overgår til inkasso - såfremt der er indsigelse, skal du oplyse om det inden oprettelsen.

[activecampaign form=31]

Hvad skal du gøre inden inkasso?

Mange tror fejlagtigt at der er mange formalier og regler forud for oprettelsen af en inkassosag - der er imidlertid ikke korrekt. 

Du skal som kreditor i princippet intet have gjort forud for oprettelse af en sag til inkasso. Mange har den tro, at man SKAL have sendt rykkerskrivelse forud for oprettelsen af en inkassosag - det er imidlertid heller ikke korrekt, rykkere er en mulighed for dig som erhvervsdrivende, ikke et krav.

Det eneste der SKAL udsendes til skyldner forud for påbegyndelse af en inkassosag er et inkassovarsel - typisk vil de fleste inkassobureauer og inkassoadvokater selv udsende et sådan, og du vil typisk ikke selv skulle foretage dig andet - men undersøg det hos den enkelte leverandør.
Hos debito har vi gjort det så nemt, at du blot skal sende den ubetalte faktura - så klarer vi både rykkere og inkassovarsel på vegne af dig.


Hvilke regler skal føles som inkassobureau?

Som inkassobureau, inkassoadvokat og inkassopartner generelt gælder især inkassoloven samt renteloven, samt dansk ret.

Kom i gang med inkasso på under 2 minutter.

Kom i gang med det sammeFra 0 kr