Remisse

Hvad er en remisse - og hvordan skal du som bruger forholde dig til den?

Hvad betyder remisse?

Oprindeligt er ordet remisse fransk - og betyder direkte oversat "At sætte på plads" eller "At sætte tilbage" - præcis som man kender ordets betydning i forbindelse i tog-industrien, hvor remissen er der hvor togene køres til, når de ikke er i brug.
Ordet remisse bruger imidlertid også i den finansielle sektor, eksempelvis inden for bank og inkasso - men det er især inkassoadvokater og inkassobureauer der bruger ordet i den juridiske og finansielle sektor.

[activecampaign form=31]

Remisse i forbindelse med inkasso

Remisse bruges som nævnt ikke kun i forbindelse med tog-industrien men bruges også i forbindelse med inkasso - hvor den franske betydning "At sætte tilbage" kommer til sin ret.

En remisse vil du modtage når dine penge for en igangværende inkassosag eller netop afsluttet sag og dermed "bliver sat tilbage" - på din bankkonto.

Remissen viser den indkrævede hovedstol for din inkassosag - inklusiv de renter, gebyrer og inkassosalærer der er tilskrevet sagen. Remissen viser typisk også momsbeløbet for de renter og gebyrer der er tilskrevet.
Momsen herfor kan ophæves i din virksomhedsregnskab og remissen skal derfor anses som en kvittering for det arbejde der er udført i forbindelse med inkasso. Momsen skal anses som en købsmoms.

Remissen kan dermed anses som en faktura / kvittering og opgørelse for din sag.

Remissen udsendes typisk for hver indbetaling der kommer på din sag - så indbetaler din skyldner flere gange eksempelvis via en afdragsordning - ja så vil du typisk også modtage flere remitteringer. Dette kan variere fra inkassoadvokater og inkassobureau.

 

Har du behov for inkasso - må vi hjælpe?

Kom i gang med det samme
Kom gratis i gang