Skyldnererklæring

Har du en debitor der ikke kan betale dit krav, så kan en skyldnererklæring være en rigtig god idé.

Hvad er en skyldnererklæring?

En skyldnererklæring er et juridisk dokument en kreditor fremsender til en debitor, med henblik på underskrift, for at erklære en eller flere krav til kreditor.
Med debitors underskrift på skyldnererklæringen erkender debitor altså at skylde et specifikt beløb til en virksomhed eller en privatperson. En skyldnererklæring kan udover at indholde skyldners accept og erklæring af at skylde et specifikt beløb - kan den ligeledes også indeholde en afdragsordning eller en aftale om at få overskud i evt. restskat.

[activecampaign form=31]

Hvorfor er en skyldnererklæring en god idé?

En skyldnererklæring kan af mange årsager være en god idé for dig som kreditor, hvis du har en debitor der mangler at betale en eller flere af dine ubetalte fakturaer.

Bekendtgørelse af lov om forældelse af fordringer, i dagligtale kaldet forældelsesloven specificerer, at simple krav (eksempelvis faktura-krav) forældes i udgangspunktet efter 3 år fra forfaldsdatoen. Læs mere om forældelse her. 
Får du derimod debitor til at udfylde en skyldnererklæring og dermed erklære at vedkommende skylder dig et beløb, typisk i form af en eller flere fakturaer - så er forældelsen ikke længere 3 år, men 10 år - jævnfør forældelsesloven.

skyldnererklæring

Effektiv inkasso med Debito

Er du træt af at dine skyldnere enten ikke giver lyd fra sig eller at der i kortere eller længere perioder ingen dialog er med din debitor?

Så bør du måske overveje inkasso og lade et professionel inkassobureau optage dialogen med din skyldner - med mål om at få dine krav indkrævet.

Med Debito får du effektiv inkasso med markedets højeste succesrate på 86 %. Det betyder at det statistisk kun er 14 % vi ikke formår at indkræve.

Hos Debito har vi skabt et 100 % no cure, no pay produkt - hvor du som virksomhed gratis kan oprette, følge og afslutte dine sager - formår vi ikke at indkræve dine penge, koster det ikke yderligere. Fornår vi derimod at indkræve dine penge, så tager vi 20 % af det opkrævede beløb.

Brug for hjælp? Lad os hjælpe dig med dine ubetalte fakturaer allerede nu.

Vær i gang på under 2 minutter.

Kom i gang på 2 minutterfra 0 kr