Spar Nord og Debito er på en mission

Debito blev stiftet tilbage i 2015 og lige siden med den mission om at hjælpe små- og mellemstore danske virksomheder med inkasso.
I 2018 kastede Danmarks 5. største bank, Spar Nord ind i den kamp.

På en fælles mission

Debito blev stiftet i 2015 af Morten Holst Henriksen og Christoffer Baadsgaard en varm sommerdag i Aalborg. Begge havde mødt hinanden på Aalborg Universitet, hvor Morten læste til revisor og Christoffer til IT-ingeniør.

De to kammerater havde i 2013 begge oplevet besværet og frustrationen over dårlige betalere og det at skulle i gang med inkasso. For hvor går man hen når man har dårlige betalere? Skulle man gå til et inkassofirma eller til en inkassoadvokat? Hvad ville det koste? Hvad krævede det før man sendte sagen til en inkassovirksomhed- skulle man eksempelvis sende en rykker og et inkassovarsel inden? Og når man havde besluttet sig for om man skulle vælge et inkassobureau eller en advokat - ja hvem skulle man så vælge?

Mange spændende ting er sket sidenhen, men i 2018 valgte Danmarks 5. største bank, Spar Nord, at træde ind i Debito som investor og medejer - og indsatte samtidig bankens innovationschef, Jesper Leth Dammand.

Missionen om at gøre inkasso endnu nemmere er for alvor i gang.

Sommeren 2014:
Debito vinder Venture Cup

Debito vinder konkurrencen "Venture Cup" - for bedste idé til dansk erhvervsliv i 2014.

Konkurrencen er blandt andet arrangeret af de danske universiteter og en række større danske virksomheder.


Debito er løbende i medierne

At ændre en gammel branche er ikke gået stille hen - og mange medier har gennem tiden bragt mange gode artikler om vores rejse og mission om at ændre en hel industri.

Sommeren 2017:
Debito flytter fysisk ind hos Spar Nord

Debito flytter fysisk ind hos Spar Nord bank.
Banken og Debito havde tidligere arrangeret og deltaget i fælles arrangementer rundt omkring i Danmark.

På det tidspunkt var der intet juridisk eller formaliseret samarbejde mellem de to virksomheder.

Foråret 2018:
Investering fra Spar Nord

I løbet af sommeren og efteråret 2017 bevægede Spar Nord og Debito sig tættere på hinanden - og man havde flere fælles missioner om at hjælpe danske virksomheder med at optimere bundlinjen.

Med bankens indtræden i virksomheden fik Debito pludselig nye kollegaer og et stærkt fundament og netværk i den finansielle sektor i Danmark. Investeringen skulle bruges til at gøre inkasso endnu mere tilgængeligt og nemmere end før.

De to stiftere, Morten Holst Henriksen og Christoffer Baadsgaard ejer efter investeringen fra Spar Nord, forsat hovedparten af selskabet.

Det er ikke et krav at man er kunde i banken for at gøre brug af Debito.

Skal du have hjælp med dine dårlige betalere?

Debito hjælper hver dag små- og store virksomheder med deres dårlige betalere - skal vi også hjælpe dig?

Prøv Debito gratis allerede i dag.

Kom i gang med det samme0 kr.
0 Shares